Voorbeeldvijvers bij Koi Select 

Twee aan elkaar gekoppelde vijvers in de tuin naast het pand van Koi Select aan de Prins Hendrikstraat 12 in Beek en Donk. Deze staan model voor de vijvers die wij op maat kunnen maken, gemetseld met betonstenen, gestukadoord en afgewerkt met polyesterlaag en topcoat in de gewenste kleur. Een degelijk en duurzaam concept. De filtersystemen bestaan uit Aquafil vliesfilters, volautomatisch inclusief bio-filter (bioloog).


Koivijver

Een vijver gemetseld met betonstenen, daarna gestukadoord, gepolyesterd en afgewerkt met natuursteen. Deze vijver is 4 x 8 x 2,5 m. dus 80 m₃ waterinhoud. De filter is van Aquafil, een vliesfilter 1200 verder twee bodemdrains en twee schimmers en één drain in de zijwand. Deze vijver wordt verwarmd door een cv ketel.


Koivijver met plantenstrook 

Een vijver op dezelfde manier gemaakt als projekt 2, maar heeft een plantengedeelte rechts en achterin. Hierin groeien voornamelijk waterlelies en aronskelken. De filter is een Aquafil Endlosbandfilter, die volautomatisch spoelt, inclusief bioloog en inbouw-UV. Deze vijver heeft een inhoud van 100 m₃ en wordt ook verwarmd d.m.v. een cv ketel.


Natuurvijvers met wildtrappen en waterplanten 

Twee lange vijvers van 24 x 3 x 1 m. Hier kunnen reeën komen drinken en van de overvloedig aanwezige waterlelies eten. Deze vijvers hebben wij volledig gerenoveerd en verder ook wildtrappen aangelegd. Er zijn twee planteneilanden in gemaakt.


Koivijver 

Een volledig gerenoveerde vijver, helemaal gemetseld en gestukadoord en gepolyesterd. Filtersystemen zijn van Aquafil Endlosbandfilters 2 x 800. Deze vijver heeft tevens twee Sander ozonatoren en wordt verwarmd door een cv ketel.


Dubbele vijver verbonden met waterval

Twee vijvers, die door een waterval verbonden zijn. De vijvers zijn gemaakt van betonblokken, gestukadoord en gepolyesterd. Afwerking met hardsteen. De vijvers hebben ieder een eigen filter, zodat ze ook apart kunnen functioneren. Ook hier zijn twee Aquafil filters geïnstalleerd, met ingebouwde UV’s en een cv ketel zorgt voor de vijververwarming.


Renovatie koivijver  

Een vijver waar wij een Aquafil Endlosbandfilter geplaatst hebben, inclusief inbouw-UV’s en beveiligingen.                                                                                                  


Overdekte koivijver 

Een vijver van 3 x 5 x 2 m. totale inhoud 30 m₃, afgewerkt met hardsteen en aan de zijkant steenstrips. Deze vijver heeft een winterafdekking, die volledig open kan. De filter is van Aquafil, Endlosbandfilter gecombineerd met een Sander ozoninstallatie.


Koivijvers met glaswanden en waterval

Deze vijvers zijn helemaal van beton gemaakt en gestukadoord, gepolyesterd en afgewerkt met hardsteen en steenstrips. In de vijvers zijn twee ramen geplaatst van 3 cm dikte en een kozijn van RVS. Deze twee gekoppelde vijvers, verbonden door een waterval, zijn 2,20 m. diep, elk 16 m. lang en 4 m. breed. De filter is van Aquafil, Endlosbandfilter incl. UV’s en beveiligingen.


Japanse tuin met theehuis en vijver 

Een prachtig aangelegde japanse tuin met theehuis en lantaarns en bijbehorende stapstenen. Ook het dak is bijzonder mooi gemaakt van hardhout en leien, met daaronder de japanse koivijver. Het water wordt gefilterd d.m.v. een meerkamerfilter en een Sander ozoninstallatie.