Meet - en testapparatuur, waterbehandeling

20131214 143738Omdat waterkwaliteit de meest belangrijke factor is voor Koi-vijvers, heeft Koi Select een breed pakket aan meet- en testapparatuur. Voorbeelden zijn de testsets van Tetra, Sera en Colombo voor de GH (gezamenlijke hardheid), KH (carbonaat hardheid), pH (zuurgraad), NH3 (ammoniak/ammonia), NO2 (nitriet), NO3 (nitraat) en O2 (zuurstof). De testsets hebben een goed onderscheidend vermogen en zijn eenvoudig in het gebruik.

Elektronische meters zijn voorhanden voor metingen van pH, EC (geleidbaarheid/ zoutgehalte), NH3, NO2, NO3 en PO4 (fosfaat). Elektronische meters bieden de mogelijkheid de waarden direct in cijfers af te lezen en zijn ook nauwkeuriger in het bepalen van de waarden.

Voor temperatuurmetingen zijn zowel analoge (drijvende thermometers) als digitale (elektrische meters met cijferweergave) voorhanden. Digitale thermometers zijn ook als draadloze set verkrijgbaar waarbij de watetemperatuur binnenshuis kan worden afgelezen. Het meten van de temperatuur is van belang bij het type voer dat men geeft (is afhankelijk van de temperatuur), bij het overplaatsen van vis (verschil mag nooit groter zijn dan 5°C) en bij toepassing van bepaalde medicijnen (antibiotica hebben pas effect boven de 17/18°C).

Om de afwijkingen tussen de gemeten waarden en gewenste waarden aan te passen hebben we alle benodigde waterbehandelingsproducten in huis.

PVC-benodigdheden

20131214 144100Alle PVC materialen om een vijver aan te leggen zijn op voorraad . PVC is voorhanden in de maten 32 mm, 40 mm, 50 mm, 63 mm, 75 mm, 90 mm en 110 mm. Dit betreft dan bodemafvoeren, doorvoeren, kogelkranen, schuifafsluiters, pijp, bochten, sokken, T-stukken, schroefbuizen, puntstukken, slangtulen, slang etc. In de kleinere (20 en 25 mm) en grotere maten (125 mm) zijn de meest gebruikte onderdelen direct uit voorraad leverbaar.

Het grote voordeel van een dergelijk uitgebreid assortiment is natuurlijk duidelijk: alles onder een dak verkrijgbaar en niet voor een bochtje en verloop weer ergens anders naartoe.