Maandag, woensdag en vrijdag van 13:00 - 18:00 uur

Zaterdag van 10:00 - 17:00 uur
Zondag van 11:00 - 15:00 uur

Of na telefonische afspraak en natuurlijk altijd via onze webshop.

HIKARI, DE ONBETWISTE NUMMER 1 VAN DE WERELD OP HET GEBIED VAN VOER VOOR KOI

In Japan is Hikari al jarenlang het beste en meest verkochte Koivoer. In het land van de Koi, waar traditie en wetenschap hand in hand gaan, is Hikari al meer dan 140 jaar de toonaangevende producent van visvoer. Sinds 2001 zijn maar liefst 14 winnaars van de All Japan Grand Champion Koi grootgebracht en opgekweekt met Saki-Hikari. Niet voor niets kiezen de meest bekende Koikwekers voor Hikari en Saki-Hikari voer.

SAKI-HIKARI, EEN REVOLUTIONAIR VOER VOOR PROFESSIONELE KOI-KWEKERS EN ENTHOUSIASTE VIJVER EN AQUARIUM HOBBYISTEN!

Saki-Hikari® werd in eerste instantie speciaal ontwikkeld voor professionele Japanse kwekers. Tijdens het kweken van Koi ontstaan altijd bepaalde problemen: Zoals een slechte waterkwaliteit door ophopend organisch afval en slechte filtratie, het snel verspreiden van ziektes, ongebalanceerde groei en vetopstapelingen. Deze problemen worden vooral door de voeding veroorzaakt. Saki-Hikari® rekent af met deze problemen en zorgt voor uitmuntende resultaten. Het bewijs hiervoor zijn ondermeer de 14 All Japan Grand Champions sinds de eeuwwisseling. Saki-Hikari® voer is het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek, ontwikkeling en nauwe samenwerking met toonaangevende Japanse Koi-kwekers.

HET GEHEIM VAN SAKI-HIKARI

Het geheim van Saki-Hikari® is Hikari Germ™. Deze levende bacteriën (lactobacillus) worden toegevoegd aan Saki-Hikari en zorgen voor een optimale darmwerking. Het resultaat is een uitzonderlijk goede spijsvertering, een snelle en constante groei, minder watervervuiling en vuilophoping en een gezondere Koi. De Hikari Germ bacteriën worden ook wel Probiotics genoemd.

De gunstige werking van deze bacteriën is niet alleen bekend bij kwekers, ook in producten voor menselijke consumptie, zoals yoghurt en Yakult®, wordt gebruik gemaakt van deze nuttige bacteriën. Saki-Hikari® is het meest effectief bij blijvend dagelijks gebruik, de voordelen van de Hikari Germ nemen af bij onderbreking en wanneer het gemixt wordt met andere voeren.

DE WERKING VAN DE HIKARI GERM™ IN SAKI-HIKARI

 
Allereerst zorgen de Hikari Germ bacteriën voor een snellere voedselafbraak in het spijsverteringskanaal. Vervolgens zorgen de bacteriën voor een optimale spijsvertering en voedselopname in de darmen. Omdat de Hikari Germ bacteriën zich nestelen in de darmen, worden ziekteverwekkende bacteriën bestreden, stress wordt voorkomen en het immuunsysteem aanzienlijk versterkt. Tenslotte zorgt Hikari Germ ervoor dat de hoeveelheid uitwerpselen vermindert en poederachtig wordt. Hierdoor kunnen de uitwerpselen beter gefilterd worden, blijft er minder slib en vuil achter waardoor de waterkwaliteit verbeterd.

Sinds kort hebben wij de Amphibius Naked Pompen, ofwel de ANP pompen.

Deze pompen zijn te regelen in toerental van 0 tot 100%. Ze zijn in droge en natte opstelling te krijgen en er zijn een viertal capaciteiten, t.w. :

ANP 6.500

ANP 10.000

ANP 13.000

ANP 20.000 

AquaKing   Red L 543d34dd4dfee 90x90

€ 279,00

€ 339,00

€ 399,00

€ 499,00


In onze winkel kunt U deze pomp in werking zien. (Bij verschillende hoeveelheid water, stroom en toerental geregeld van 0 tot 100%).
 

Bimex<

 
 
 
 

Hoe kunnen we onze vissen het beste beschermen tegen de kou?                    

Veel vijverliefhebbers dekken hun vijver al af voordat de bladeren vallen. De ene doet dit met een net en een ander weer met kunststofplaten of er wordt een complete dakconstructie gemaakt boven de vijver.  Het hangt natuurlijk allemaal af van de situatie en de ligging van de vijver en iedereen mag daar ook een eigen mening over hebben.

Is het echt nodig om onze vissen tegen de kou te beschermen?

Ik denk van wel; om te zorgen dat ze zo min mogelijk risico lopen, moeten we de watertemperatuur in de vijver zo hoog mogelijk houden, in elk geval boven de 5°C.   Bij 2°C kan er in sommige gevallen al vorstletsel optreden bij de vissen, ze gaan dan scheef in het water hangen of liggen plat op de bodem. Dit moeten we zien te voorkomen.

Wat kunnen we doen om de watertemperatuur zo hoog mogelijk te houden?

Een waterval of beekloop kan het water erg snel afkoelen, zet deze dus uit als de temperatuur van zowel de buitenlucht als  het water onder de 10°C komt.  Luchtpompen kunnen het water ook onnodig versneld afkoelen. Zorg er dus voor dat de temperatuur van de aangevoerde lucht altijd hoger is dan de watertemperatuur. Dit kan door bv. lucht vanuit een warmere ruimte aan te zuigen in plaats van de koude buitenlucht.

Ook filters kunnen ons water behoorlijk afkoelen. Zolang wij pompen is de temperatuur in de vijver overal hetzelfde, zowel op de bodem als aan de oppervlakte. Het filter uitzetten is  ook geen goede optie, maar we kunnen wel met een veel lagere doorstroming volstaan.  25% van de normale flow is al genoeg, dus pomp je bv. 10m₃/h, dan kan je in de winterperiode volstaan met 2,5 m₃/h.  Dit geldt dan bij een watertemperatuur van 10°C of lager.  Reduceren van de doorstroming kan gerealiseerd worden met dimmers of door het monteren van een kleinere (capaciteit) pomp. Dit scheelt natuurlijk ook best veel in de stroomkosten.

Mijn ervaring is, dat de winter voor onze vissen ook een rustperiode is en een gezonde Koi kan dit met gemak aan, als wij de goede voorwaardes scheppen (goede waterwaardes en minimaal 5°C).

Samengevat kunnen we het volgende adviseren:


Zorg dat alle waardes van het water in orde zijn.

Stop met voeren onder de 8°C of voer een klein beetje licht verteerbaar zinkend voer.

Bescherm uw vijver tegen felle wind d.m.v. noppenfolie, plastic ballen of het maken van een dak m.b.v. kunststof platen.

Verwarm anders de vijver, als deze onder de 5°C watertemperatuur komt.

Zorg voor aanvoer van warmere lucht bij gebruik van een luchtpomp.

Reduceer uw pompen d.m.v. toerenregelaars.

Zet waterval en/of beekloop uit.

Geef uw vissen rust in de winter.

Natuurlijk zijn er altijd wel uitzonderingen en verhalen over vissen, die in het ijs zaten en het toch overleefden, maar geloof me, bij een watertemperatuur die rond de  gevarenzone van 3°C ligt, zijn de kansen op vissterfte 10x hoger dan normaal.

Wij wensen jullie een warme winter toe !

 

Blij en trots zijn wij over onze nieuwe website. Met deze nieuwe site, kunnen wij u meer en beter laten zien wat wij doen en wat wij zoal hebben in onze zaak.

Met vele nieuwe vissen en foto`s, maar ook filmpjes, kunnen wij u zo een beter inzicht geven in ons Koi bestand.