Japan Pet Design Company heeft een 200-jarige trotse historie,
gebouwd op ervaring en vertrouwen. JPD is kweker, medicatie- en hardwarefabrikant, en producent van voeding. De missie van JPD is het waarborgen van de gezondheid en het verbeteren van de vitaliteit van koi in Japan en in de rest van de wereld. Met onze kennis en ervaring hebben wij in samenwerking met de National Fisheries University een grote variëteit aan hoogwaardige producten ontwikkeld en wereldwijd op de markt gezet. Met een zeer goede reputatie leveren wij onze klanten wereldwijd streng geselecteerde kwaliteitsproducten. Graag stellen wij u hierbij voor aan JPD Mud Booster.

Montmorilloniet is een verzamelnaam van vele soorten klei van verschillende samenstellingen, zuiverheid en land van herkomst. Montmorilloniet dankt haar naam aan de eerste vindplaats in Frankrijk, het dorp Montmorillon. Vijftig jaar later werd een gelijksoortige klei die voor een groot deel uit Montmorilloniet bestaat gevonden. Deze werd Bentoniet genoemd naar de vindplaats bij Fort Benton in Wyoming USA. In Japan wordt al 50 jaar een zeer zuivere vorm montmorilloniet van hoge kwaliteit gewonnen van het Yasawagi gebergte, Oomori-Cho in het district Yokote-shi Akita.  Montmorilloniet wordt sinds jaar en dag toegepast in de voedingsmiddelenindustrie en de geneeskunde. De naam montmorilloniet wordt vaak toegepast op commerciële kleimengsels van minderwaardige kwaliteit. Een kleimengsel mag echter pas de naam montmorilloniet dragen wanneer de samenstelling minimaal voor 70% bestaat uit montmorilloniet. Voor Japan Pet Design is de Japanse Montmorilloniet een vaste waarde bij de productie van haar hoogwaardige koivoeders.

JPD Mud Booster is een zeer hoogwaardig montmorilloniet kleimineraal mengsel dat volledig gewonnen en geproduceerd wordt in Japan. JPD Mud Booster bevat maar liefst 85% montmorilloniet en is daarmee een ongeëvenaard product. Deze montmorilloniet is opgebouwd uit kristallagen van een nanometer dikte. Hierdoor is dit een kleimineraal met een in de natuur ongeëvenaard oppervlak van 750 m2 per gram. Bij analyse bestaat deze montmorilloniet uit maar liefst 67 mineralen waarvan 16 essentiële mineralen en een veelvoud hiervan aan sporenelementen. JPD Mud Booster bevat daarmee zeer veel nuttige mineralen en sporenelementen voor de vijver. Deze bestanddelen bevinden zich onvoldoende of niet in uw leidingwater. Levende organismen in uw vijver (van bacteriën tot aan uw vissen) verbruiken mineralen en sporenelementen waardoor er een tekort ontstaat aan deze noodzakelijke stoffen.

In Japan wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van klei die al aanwezig is in de welbekende mudponds. De ene mudpond is letterlijk gevormd in de klei terwijl men in de andere mudpond zelf nog zeer regelmatig klei toevoegt. Niet alleen buiten maar ook binnen in kweek- en opgroeibakken wordt zeer veel klei toegepast. Een bekend voorbeeld is de Sakai Fish Farm waar de binnenbakken elke 2 weken worden voorzien van klei in een dosering van 2 kg op elke 100m3 water. Volgens de filosofie van deze wereldberoemde koifarm een noodzakelijkheid!

We kennen allemaal de mooie koi uit Japan die aangekomen in een Europese vijver vaak snel kleur en kwaliteit inleveren. Alles in uw vijver lijkt te kloppen, prima koivoer, perfecte waterwaarden en een hoge graad van onderhoud. Toch moet het welzijn en de kwaliteit van uw koi voor uw gevoel beter kunnen. Wij schrijven dit toe aan een tekort aan noodzakelijke bestanddelen in uw vijverwater die u met JPD Mud Booster zeer makkelijk toevoegt. U verandert van vijverwater waarin uw koi overleven naar vijverwater waarin uw koi floreren!

Directe voordelen van JPD Mud Booster voor uw vijverwater

• JPD Mud Booster heeft een zeer groot absorberend vermogen. Door de op moleculair niveau negatief geladen deeltjes vindt er in grote mate ionenuitwisseling plaats.

 • Neutraliseert en slaat afvalstoffen, gifstoffen, metalen en in zekere mate ammonium op.

 • Binden van organische stoffen zoals algen en kleurstoffen.

• Versneld afvoeren van ongewenste stoffen naar uw filtersysteem.

 • Kraakhelder vijverwater met een zachte glans.

• Algengroei wordt in belangrijke mate onderdrukt door het wegnemen van voedingsstoffen voor algen.  

• Stabiliseert de hardheid en zuurgraad van uw vijverwater.

 

Directe voordelen van JPD Mud Booster voor uw koi

• Door het schonere vijverwater met minder druk van ongewenste stoffen zal de huidkwaliteit van uw koi sterk verbeteren.

• Toevoeging van mineralen die zorgen voor verbetering van het immuunsysteem.

• Toevoeging van enzymen voor verbetering van spijsvertering, voorkomen van ontstekingen en tumoren, en een betere weerstand tegen aanvallen van virussen.

• Toevoeging van sporenelementen voor een beter herstellend vermogen bij beschadigingen.

• Betere sumi-ontwikkeling op uw koi door toevoeging van calcium en magnesium.

• Shiroji (wit) van uw koi wordt witter en beni (rood) wordt egaler en dieper door betere verdeling van het pigment. Uw koi blijven daardoor ook op latere leeftijd langer mooi.

• De algehele gezondheid van uw koi verbetert wat resulteert in een hoge vitaliteit.

Toediening van JPD Mud Booster

Er zijn verschillende methoden om JPD Mud Booster toe te dienen aan uw vijverwater. Geen enkele vijver functioneert onder exact dezelfde omstandigheden en daarmee zijn volgende werkwijzen een richtlijn. Het is niet mogelijk JPD Mud Booster over te doseren omdat alle ingrediënten volledig onschadelijk zijn.

Bij een gemiddelde waterverversing van 10% per week heeft een vijver van polyester of folie ca. 100 gram per 10m3 JPD Mud Booster nodig elke 2 tot 4 weken.

Los door middel van roeren de afgepaste hoeveelheid Mud Booster op in een emmer handwarm (40˚C) water. Los maximaal 500 gram per keer op in een emmer van 10 liter voor een makkelijke verwerking. Verspreid de opgeloste JPD Mud Booster over uw vijver. Dit dient bij voorkeur te gebeuren bij de uitloop van uw filter of andere plaats waar het water zoveel mogelijk in beweging is. Dit om een betere verdeling door het vijverwater te bereiken. Blijft er Mud Booster op de bodem van de emmer achter dan deze verder oplossen met warm water en verdelen over de vijver.

U kunt JPD Mud Booster ook makkelijk toepassen door deze toe te voegen aan uw koivoer. De klei blijft in droge toestand makkelijk aan uw koivoer kleven. Bij iedere voerbeurt wordt de Mud Booster met hulp van uw koi makkelijk door de vijver verspreidt. Tevens komt de Mud Booster deels direct in de koi terecht wat een sneller effect van de voordelen voor uw koi veroorzaakt.

Na het toedienen van een dosering JPD Mud Booster zal het water afhankelijk van de organische vervuiling gedurende 6 tot 12 uur troebeler zijn. Daarna zal het water helderder zijn als voor de toediening. Het is raadzaam om na toediening uw UVC installatie gedurende een dag uit te schakelen.

JPD Mud Booster, het Japanse origineel

Om alle voordelen van toepassing van klei te benutten dient in de eerste plaats gebruik te worden gemaakt van de meest zuivere vorm hoogwaardige kleimineralen met de aller-fijnste structuur. Het Montmorilloniet gehalte dient hoger dan 80% te zijn waarbij JPD Mud Booster een unieke 85% bevat. Nadelen van toepassen van mindere kwaliteit vette en plakkerige klei is onder andere het hechten van de klei aan leidingen en filtermaterialen en dat vissen schuren of de kieuwen spoelen na toediening. Bij gebruik van minde waardige kwaliteit zult u eenvoudigweg geen tot weinig positief resultaat waarnemen.

Structureel gebruik van een kwaliteitsproduct als JPD Mud Booster levert zichtbaar resultaat!